Nederlands Deutsch

Het leven lachte mij toe

Wat Monie Mprah voor Charles van der Velde betekende.

Het leven lachte mij toe
Het leven lachte mij toe, lief gezin, fijn beroep, goede gezondheid, eeuwig optimist en positivist. Dan op mijn 40ste een verkeersongeval wat mijn leven helemaal omgooit.

In eerste instantie wordt gevreesd voor mijn leven, daarna volgt toch een operatie waarbij het risico bestaat dat ik mijn been ga verliezen. Uiteindelijk lukt het de specialisten om met een knap staaltje chirurgie mijn been te behouden.
Na enkele jaren van therapie en met aangepaste schoenen ben ik in staat om met veel pijn op eigen benen te staan.
Goed, door mijn gezin, goede vrienden, positiviteit en optimisme kan ik de draad weer oppakken en de blijvende pijn, die in intensiteit toeneemt, de eerste 17 jaar goed plaatsen. Je went er aan en weet het een plaatsje te geven.

Maar de laatste jaren is de slijtage aan mijn onderlichaam dusdanig toegenomen dat ik me niet meer zonder krukken kan verplaatsen en de pijn erg dominant wordt. Met gevolg dat ik mijn goede humeur verlies en een steeds grotere bron van ergernis word voor mijn omgeving. Ik slaap weinig met als gevolg dat ik prikkelbaar ben en het meer een kwestie van overleven wordt in plaats van stralen. De specialisten en de huisarts doen hun best, maar zonder het gewenste resultaat. Ook de pijnpoli biedt geen soelaas.

Dan komt de tip om contact op te nemen met Monie Mprah, een natuurgeneeskundige die in Duisburg haar praktijk heeft. Ik denk: het zal wel… alles is van binnen kapot en versleten, maar de eeuwige optimist in me deed me toch een mailtje sturen. Ik heb Monie mijn situatie uitgelegd en hield al rekening met het antwoord van “helaas pindakaas”. Maar een week later kon ik toch bij haar komen en ze heeft me gehoord, geprikt met naalden in mijn oor, bekrabt op mijn been en
rug, ingeolied en ingespoten. We hebben ons positivisme gedeeld en zelfs gelachen.

Na het eerste bezoek, optimistisch en dankbaar al deels meteen van de pijn af, was ik bij de tweede keer teleurgesteld omdat een andere pijn niet meteen weggenomen was, maar bij het derde bezoek, Monie het wel binnen een minuut wist te tackelen. Na het vierde bezoek heb ik onderweg naar huis op een parkeerplaats een potje zitten janken, omdat ik voor het eerst in 19 jaar geen pijn meer had in mijn hele lijf. Veel mensen in mijn omgeving die mij goed kennen, verbazen zich erover hoe ik me nu zonder krukken en met een big smile presenteer.

Inmiddels weten veel Nederlanders de weg naar Monie Mprah aan de Kirchstrasse 15 in Duisburg te vinden.

Op www.naturheilpraxis-monie.de vindt u meer informatie over deze Nederlandse natuurgeneeskundige.